Unni Løvlid
av on august 27, 2016i Pressemeldinger

Kveding og improvisasjon på internasjonalt nivå

Oslo Kammerkor og Unni Løvlid synger konsert 4. juni i Nordstrand kirke og 5. juni i Ris kirke.

I juni er det urpremiere på folkemusikkprogrammet Oslo Kammerkor og Unni Løvlid skal turnere med i Sør-Korea. Alle korets 24 sangere er skolert i folkemusikk, og den fremragende folkesangeren Unni Løvlid er solist. Arrangementene er komponert spesielt for korets sangere og koret omringer publikum i denne vakre konserten. Musikken er arrangert av spellemannsprisvinner Ørjan Matre.

– Det er en spesiell konsert, det blir første presentasjon av et nytt program. Jeg har vært kunstnerisk leder for Oslo Kammerkor i 10 år nå, og har en helt spesiell personlig musikalsk kontakt med det ensemblet. Vi kommer til å ta med oss dette programmet videre til konserter i Sør-Korea. Vi sang i Carnegie Hall i sommer, og har blitt invitert tilbake dit i 2017, så forhåpentligvis skal vi synge mye av dette der også, sier dirigent Håkon Daniel Nystedt.

Helt siden utgivelsen av albumet Dåm i 1995 har Oslo Kammerkor vært landets ledende kor innen folkemusikk. Koret er kjent for stor sjangerbredde og utstrakt bruk av improvisasjon på sine konserter. Unni Løvlid har ved flere anledninger kurset Oslo kammerkors korister i folkesang, og er en sentral person i utviklingen av programmet.

Håkon Daniel Nystedt er en av Norges mest ettertraktede dirigenter, og er en av de få som behersker både korklangen og det store orkestermaskineriet. Han er utdannet i Oslo og København og har i de siste årene dirigert de flere av de fremste nordiske symfoniorkestrene. Han har vært dirigent for Oslo Kammerkor siden 2005.

Les mer om Oslo Kammerkor på www.oslokammerkor.no

Medvirkende: Oslo Kammerkor

Dirigent: Håkon Daniel Nystedt

Solist: Unni Løvlid

Tidspunkt: 4. Juni klokken 19.00 i Nordstrand kirke

  5. Juni klokken 18.00 i Ris kirke

Kontakt:

Markedsføringsansvarlig i styret: Agnes Aalde Heyerdahl

aaheyerdahl@gmail.com

© 2016 Oslo Kammerkor